رئیس جمهور کرزی گفت: چنانچه توافقنامه امنیتی در درازمدت برای ما مفید نباشد، امریکاییها میتوانند افغانستان را ترک کنند، این سند باید برای اهداف و منافع ما مناسب باشد.
رئیس جمهور کرزی گفت: در عرصه امنیت، عملکرد ناتو باعث رنج افغانستان شد، جانهای بسیاری گرفته شد و نه تنها در کشورهیچ پیشرفتی حاصل نشد، بلکه ناامنیها افزایش یافت.
به گزارش انصار، رئیس جمهور کرزی که در برنامه نیوزنایت بیبی سی سخن میگفت، افزود: تمرکز ناتو بر جنگ در واسوالیهای افغانستان، به جای هدف قرار دادن پایگاههای امن طالبان در پاکستان، نادرست بوده است.
رئیس جمهور کرزی با بیان اینکه امنیت نسبی برای افغانستان کافی نیست، گفت: این چیزی نیست که ما به دنبال آن باشیم. آنچه ما میخواستیم امنیت کامل و جنگ مشخص و واضح بر ضد تروریزم بود.
به گفتهی وی، در حال حاضر آنچه مهم و در اولویت میباشد، آوردن صلح و امنیت به کشور به شمول توافقی برای تشریک قدرت با طالبان است.
کرزی در تکمیل مطلب فوق، تصریح کرد که حکومتش برای دستیابی به این منظور، فعالانه با رهبران طالبان در حال گفتوگو است.
رئیس جمهوری کرزی با اشاره به افغانستانی بودن طالبان، گفت: اگر در صلاحیت رئیس جمهور یا دولت باشد که طالبان را در موقف یا سمتی دولتی بگمارد، این کار را انجام خواهد داد اما از آنجایی که ملت، افراد را از طریق انتخابات به موقفی در ساختار حکومت میگمارند، طالبان باید بیایند و در انتخابات شرکت کنند.
رئیس جمهور کرزی این نگرانیها را مبنی بر اینکه با بازگشت طالبان، پیشرفتهای به دست آمده در عرصه حقوق زنان در افغانستان از دست خواهد رفت، را تکذیب کرد.
وی گفت: بازگشت طالبان باعث تضعیف پیشرفتها نخواهد شد. این کشور نیازمند صلح است. من حاضرم هر کاری که صلح را به افغانستان میآورد، انجام دهم و از طریق صلح اهداف زنان افغانستان را بهتر ارتقا دهم.
کرزی تاکید کرد: "من هیچ شکی ندارم که (بعد از صلح) شمار زنان و دختران جوان افغانستانی که درس میخوانند و فرصت تحصیلات عالی و اشتغال بهتر را به دست میآورند، افزایش خواهد یافت. هیچ تردیدی در آن نیست؛ حتی اگر طالبان بازگردند این روند پایان نخواهد یافت و یا کند نخواهد شد.
کرزی در ادامه به موافقتنامه امنیتی میان افغانستان و امریکا اشاره و تصریح کرد که هیچ عجلهای برای امضاء این توافقنامه دوجانبه وجود ندارد.
امریکا در تلاش است تا این سند امنیتی را که روابط مریکا و افغانستان بعد از ۲۰۱۴ و خروج نیروهای ناتو ترسیم میکند، قبل از انتخابات ریاست جمهوری به امضاء برسد.
امریکاییها میخواهند این سند توسط رئیس جمهور کرزی به امضاء برسد تا این توافقنامه تبدیل به یک موضوع انتخاباتی در کشور نشود.
کرزی در این رابطه گفت: چنانچه این توافقنامه در درازمدت برای ما مفید نباشد، آنها (امریکاییها) میتوانند افغانستان را ترک کنند. این سند باید برای اهداف و منافع افغانستان مناسب باشد. در صورتیکه امضای این سند برای هیچ کدام از این دو کشور مفید نباشد، طبیعتا هرکدام از طرفین راه جداگانه خویش را پیش خواهند گرفت.
این در حالی است که کرزی در سالهای اخیر روابط دشواری با حامیان غربی خود داشته و بخشی از آن به دلیل انتقاد علنی او از ناتو بوده است. رئیس جمهور کرزی ناتو را به کوچک شمردن حاکمیت ملی افغانستان متهم میکند.
در سال ۲۰۰۹، باراک اوباما، رئیس جمهوری امریکا حامد کرزی را "همکاری غیرقابل اتکا و غیرموثر" خواند.
کرزی علت اصلی چنین نسبتهایی به وی از سوی امریکا، عدم همکاری با امریکاییها عنوان کرد و گفت: آنها میخواهند وقتی غیرنظامیان کشته میشوند، ما خاموش باشیم، اما ما سکوت نمیکنیم. ما نمیتوانیم سکوت کنیم. به او به این دلیل این نسبتها را میدهند که "در جایی که میخواهند با آنها همراهی کنیم، ما همراهی نمیکنیم.
کرزی در ادامه گفت: جنگ باید بر ضد پناهگاهها و مراکز آموزشی خارج از افغانستان صورت گیرد، نه اینکه سربازان امریکایی و ناتو در قریههای افغانستان عملیات براه اندازند و به ملت ما آسیب برسانند.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/969